Om prosjektet

 

 

Ideen er enkel; Jeg pakker soveposen og skal sove ute hver dag i mai.

Jeg er ei jente som bor i Stavanger og jobber som daglig leder på Klatrefabrikken som ligger på Mariero. Jeg har også en stilling som prosjekt koordinator i aktiv livsstil start-upen Bolder. Jeg flyttet til Stavanger for 4 år siden. Jeg anser meg selv som ganske aktiv og jeg har vært på mange fantastiske turer, men allikevel kjenner jeg en frustrasjon over at jeg ikke kommer meg nok ut på tur. Hver tur blir et stort prosjekt som må planlegges og det blir alt for lett å finne unnskyldninger for å bli hjemme. Dette gjør jeg selv om jeg vet at jeg alltid blir glad for at jeg dro ut. I en travel hverdag har man gjerne ikke tid til de lange turene og da blir det plutselig vanskelig å prioritere tiden på det man ønsker. Jeg vet at jeg får like mye glede i de små turene som de store, og at det egentlig bare handler om å komme seg ut døren. Hvordan kan man gjøre det å komme seg ut til et mest mulig lavterskel prosjekt?

Med dette prosjektet skal jeg bryte ned barrierene som hindrer meg å komme meg ut.Om man begynner i det små, så vil man se at det er enklere enn man tenker og man vil kanskje gjøre det oftere. Jeg skal bli bedre kjent med nærområdet og det som er lett tilgjengelig. Jeg skal teste ut og finne triks som gjør det litt lettere å komme seg ut. I mai begynner det, da skal jeg sove ute hver dag. Jeg skal ikke ta meg fri fra jobben, men jeg skal sove i områder som gjør det mulig å dra rett inn på jobb. Det vil si at jeg må holde meg i nærheten og at jeg må bli kreativ på å finne steder å sove.

Med dette prosjektet håper jeg å minne meg selv på hvor enkelt det kan være å komme seg ut. Jeg håper jeg vil oppdage at det er mange fine steder i nærmiljøet som vil gjøre tur-følelsen mer tilgjengelig i hverdagen. Jeg håper å inspirere andre til å gjøre som meg, slutt å stress, ta med soveposen og sov ute!

 

11 thoughts on “Om prosjektet

 1. Fantastisk prosjekt! Jeg ble tipset om denne bloggen av en venninne av en venninne av deg, i dag 😉 Holder for tiden på å prøve å redde en lokal skog ved Bergen fra å bli lokasjonen for en ny godsterminal- og har nå blitt gira på å adoptere prosjektet ditt! Det må bli hver dag i juni,da i så fall, og jeg er også nødt til å komme meg på jobb. Hadde vært fantastisk å få det til!

  Like

   • Tusen takk, det kommer jeg gjerne tilbake til! Er det ok at jeg linker til prosjektet ditt? Du må tross alt få litt av æren for det jeg skal i gang med;-) Siden vi er mange som kjemper for den skogen, kommer det gjerne til å bli en sosial greie, der vi kan være ilag eller vikariere litt for hverandre(men jeg skal prøve sove ute uansett hvor jeg er), og komme med ulike perspektiver på bloggen. Gleder meg! 😉

    Like

   • Hei Synnove, jeg fikk en tanke. Det hadde vært veldig gøy om du ville bruke bloggen jeg har startet og fortsette på den. Så kunne den vært som en stafett pinne som blir levert videre, kanskje du får inspirert noen til å gjøre det samme?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s