En Urban Opplevelse

I dag skal bloggen handle om en litt annen type tur. I natt fikk jeg muligheten til å sove midt i det urbane landskapet vi har i Stavanger. Jeg ble invitert til å sove på toppen av Stavanger Pop-up Hostel som ligger helt i enden av Peders gate. Jeg har vært lite i dette området før, men det ble tydelig at jeg må ut og oppdage selve byen Stavanger mer i fremtiden. Denne bydelen viste seg med mange ulike sider, små idylliske trehus med enorme siloer i bakgrunnen og vakker street-art blandet inn gjør at hele området blir levende og tvinger deg til å stoppe og undre over kontrastene. Det å sitte oppe i høyden å se på lyset sakte forsvinne over hustakene gir en egen følelse som kanskje ikke er så langt unna en naturopplevelse. Lyset treffer forskjellige vinduer og gir refleksjoner som viser bevegelse i “landskapet” i det solen trekker seg bort for dagen.

Urban utforskning er et begrep som ofte innebærer å utforske gamle undergrunnsbaner og systemer, men kan også overføres til mikro-tur begrepet. Man trenger ikke en gang å dra ut fra byen for å skape et eventyr. Det hele bunner i å skape opplevelser. Gjøre noe man ikke har gjort før, være tilstede i nået og legge merke til hva man har rundt seg. Dette kommer igjen tilbake til det å tørre å følge nysgjerrigheten sin og være mottakelig for nye impulser.

Har du en terrasse eller ett tak det går an å sove på? Det er ikke meldt regn i natt, så gjør som jeg gjorde i går, legg soveposen utenfor og sov under åpen himmel.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s