Danmarkstur, en liten avstikker

Danmark1.jpg

I forbindelse med jobb så ble det Danmarkstur for å utrede noen spennende avtaler vi jobber med. Natt til i dag og de kommende to nettene blir derfor en liten avstikker fra Stavanger området, men jeg tenker det passer fint inn i bloggen da det kan gi litt inspirasjon til sommerferie-planlegging. Kanskje dette blir året du drar på sykkelferie i Danmark? Dette kan også gjøres i mikrotur ånd og trenger ikke være lenger enn en langhelg. Fra Stavanger kan man enkelt sette sykkelen på Fjordline ferja til Hirtshals.

Danmark er ett land som er veldig godt tilrettelagt for turer og overnatting ute. Over hele landet har de oppført ulike Shelter som er naturskjønne områder beregnet for overnatting. Det kan være alt fra en teltplass, til en gapahuk til et høyloft som man kan sove i. Sheltersene er lett å finne da de er samlet i en app som kan lastes ned: shelterapp.dk/ , her ligger også informasjon om hva plassen inneholder av bålplass, toaletter osv. Regelen er at man kan maks bli på ett sted i to døgn. De fleste er gratis, men det er noen private hvor man må betale så dette må man sjekke opp.

I natt ble teltet satt opp på en shelter plass ved Kolding. Jeg kom ganske sent frem i går og fikk slått opp telt, i dag tidlig var det å finne en dusj og gjøre seg klar til møte. Jeg liker når det blir en slik kontrast mellom turmodus og inn i jobbklær. Å våkne i dag var herlig, klimaet i Danmark er hakket varmere enn Stavanger og det gav ekte sommerfølelse å se de store blomsterengene og trærne i full blomst.

 

Danmark3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s