Konseptet Mikrotur

Mikroturer handler om å ta ett opprør i rutinene man har laget seg i hverdagen. En mikrotur skal være enkel å gjennomføre, og burde dermed ikke kreve for mye planlegging. Den burde være i nærheten av der du bor, for at det ikke skal være for krevende å komme seg ut og den burde ikke vare lenger en at du kan dra ut etter jobb og være på plass igjen på kontoret dagen etter. En lang mikrotur kan være en helg, men det viktige er at du ikke trenger å ta deg fri eller organisere noe ekstra for å komme deg ut.

Desverre er er det slik at man ofte ikke legger ordentlig merke til omgivelsene sine. En kan bo på en plass i flere år uten å virkelig legge merke til hva man har av muligheter rundt seg. Ved å skifte modus og ved å aktivt begynne å se etter disse mulighetene vil man oppdage at det er mye spennende i nærområdet man ikke har lagt merke til før.

Mange opplever en travel hverdag og synes det er vanskelig å prioritere å komme seg ut, men dette handler om en misoppfatning om at det er mer arbeid å komme seg ut enn det virkelig er. Mikroturer handler om å stoppe opp og legge merke til omgivelsene, se gleden i de små tingene og gjøre mer av det du blir glad av.  Man trenger ikke dra på ekstreme ekspedisjoner for å få de gode opplevevelsene, legg madrassen ut på verandaen og sov under åpen himmel, lag et bål og grill marshmellows eller drikk nykokt kaffe til soloppgangen ute.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s